Őrizetben az a sofőr, aki zoknijába rejtette az új pszichoaktív anyagot

Rendőrség

Őrizetbe vette az Edelényi Rendőrkapitányság azt a férfit, aki érvényes vezetői engedély nélkül, eltiltás hatálya alatt közlekedett, hamis adatokat közölt, továbbá a zoknijába új pszichoaktív anyagot rejtett:

2020. július 21-én  Edelényben ellenőrzés alá vontak egy autó vezetőjét, mivel kanyarodása során figyelmen kívül hagyott egy behajtani tilos táblát. A rendőrök intézkedésük során megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a járművezetéstől korábban a hatóság eltiltotta. Iratai hiányában pedig hamis személyazonossági adatokat diktált az egyenruhásoknak, akik azonban rögvest rájöttek a félrevezetésre. Továbbá a zavartan viselkedő férfi ruházatának átvizsgálása során a rendőrök kábítószer-gyanús anyagot találtak a sofőr zoknijába rejtve.

A 37 éves felsőzsolcai férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol  a szabálysértőt 6 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és 150.000 forint pénzbírsággal sújtotta,továbbá új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást is indított az ügyben.