2 és negyed millió forintot gyűjtött a whiskey-s akciójával a Tankcsapda

Helyi hírek

A Tankcsapda zenekar és az idén 225. születésnapját ünneplő Jim Beam bourbon whiskey is jótékonysági akcióba kezdett: 225 darab teljesen egyedi, díszdobozos Tankcsapdás Jim Beam palackot készítettek a zenészek fotójával és aláírásával. A limitált szériás díszdobozokat május 18-án, hétfőn lehetett megvásárolni 10 ezer forintos áron.

A 225 darab doboz néhány perc alatt el is fogyott, az ezekből befolyó 2.250.000 forintot teljes egészében felajánlják a Debrecen Városi Segélyalap számára, hogy ezzel is segítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe jutottak támogatását. Az összeget a Tankcsapda tagjai az összes vásárló nevében ünnepélyes keretek között adták át Debrecen polgármesterének, Papp Lászlónak.

– Büszke vagyok a debreceniekre, hogy a járvány idején képesek voltak összefogni és egymáson segíteni. Köszönöm a támogatást a Tankcsapdának és a Jim Beam munkatársainak is – mondta Papp László polgármester az adomány hivatalos átadásán 2020. május 27-én, a debreceni Roncsbárban, ahol a zenekar tagjain és a cég képviselőin túl jelen volt Széles Diána alpolgármester és Kósa Lajos országgyűlési képviselő, az operatív törzs tagja is.

Kósa Lajos kiemelte: sehol az országban nem tapasztalt ilyen jól szervezett védekezést és ilyen széles körű összefogást, mint Debrecenben.

Széles Diána alpolgármester pedig arról beszélt, hogy folyamatosan bírálják el a kérelmeket és juttatják el a bajba jutottaknak a pénzbeli vagy természetbeni támogatást.

Menő piával jótékonykodik a Tankcsapda

Debrecen Város Segélyalapja nem várt összefogást teremtett a városban, a bő egy hónap alatt 170 adományozó utalt az önkormányzati alszámlára, amelynek összege jelenleg 130 millió forint. Az adományokból a járvány miatt nehéz helyzetbe került debrecenieket támogatják több formában: a közüzemi számlák, a lakásbérlet kifizetésében, a digitális oktatáshoz szükséges eszközök beszerzésében és természetbeni támogatásban kapnak segítséget a kérelmezők. Másfél héttel ezelőtt bővítették a kérelmezők körét, így még többen és még nagyobb összeget kaphatnak a Segélyalapból. Az első adományokat már meg is kapták a kérelmezők.