A besurranó banda négy tagjának letartóztatása történt

Rendőrség

A hat fiatal lakásokba surrant be és értékeket tulajdonított el; a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlegének indítványa alapján a bíróság négy gyanúsított letartóztatását elrendelte.

A megalapozott gyanú szerint a fiatal felnőttek és fiatalkorú társaik 2020 februárjában három alkalommal, az éjjeli órákban besurranással készpénzt és egyéb értékeket loptak V. és IX. kerületi, kulcsra nem zárt lakásokból. Ezen kívül a felnőttkorúak közül hárman más éjszakákon, az V. és a VII. kerületben is bejutottak több, kulcsra nem zárt lakásba, és készpénzt, okiratokat szereztek meg, egy alkalommal a még ébren lévő lakó észlelte cselekményüket és elijesztette őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a csoport tagjait azonosította és elfogta.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege indítványokat tett a négy felnőttkorú gyanúsított letartóztatására.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája – nem végleges végzéseivel – az indítványok alapján elrendelte a négy fő letartóztatását, három esetben a gyanúsított jelenlétének biztosítása érdekében, valamint mind a négy terheltnél a bűnismétlés valós veszélye miatt.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet, hogy nem csak a lépcsőházak, hanem a társasházi lakások ajtaját is célszerű kulcsra zárni, ellenkező esetben jelentős biztonsági kockázattal lehet számolni.

ugyeszseg.hu