Különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel való kereskedés, kábítószer birtoklásának bűntette

Rendőrség

A vádirat szerint röviden: a bosznia-hercegovinai és horvát állampolgárságú vádlott férfi a hazájában nemzetközi fuvarozással foglalkozik, számos kamionnal rendelkezik. A vádlott családi vállalkozásban működteti vállalkozását, fuvarjai főként Magyarország érintésével Szlovéniába irányulnak.

A vádlott által irányított vállalkozás egyik pótkocsis tehergépjárművében, annak megvásárlását követően, pontosan nem lehetett megállapítani, hogy mikor, kialakításra került két nagy teherbírású tárolórekesz szerszámok, és téli útszóró homok tárolására. A rekeszek felülről nyitottak, a pótkocsi zárja le azokat, nyitásukra járó motor mellett a vezető fülkéjéből van lehetőség. 2018. július 22-én az éjszakai órákban a vádlott az általa vezetett fenti kialakítású, pótkocsis járműszerelvénnyel Drávaszabolcs határátkelőhelyen jelentkezett belépésre. A határátlépéskor, a gépkocsi
átvizsgálása során a jármű tárolórekeszeiben 37 darab, egymáshoz illeszkedően, sorokba rendezett műanyag tasakokban, keresztben szigetelőszalaggal átragasztott csomagban 7100 gramm kannabisz növényt találtak, ezért a rendőrök a gépjárművet feltartóztatták. A megtalált kábítószer a jelentős mennyiség alsó határának 5917 %-a, a különösen jelentős mennyiség alsó határának 591,7 %-a. A vádlott letartóztatásban van. A bíróság tárgyalást tart az ügyben.

 

ugyeszseg.hu