Harmadjára kapták el jogsi nélkül – fizethet

Helyi hírek

A Debreceni Járásbíróság 2019. október 30-án szabálysértési eljárásban marasztalta el azt a férfit, aki nem vette komolyan, hogy a korábban már többször elvett jogosítványa nélkül nem vezethet.

A megállapított tényállás szerint az eljárás alá vont személy 2019. október 29-én 14 óra 10 perc körül Polgár egyik utcájában közlekedett gépjárművével, abból a célból, hogy egy építkezésre érkező darunak utat biztosítson. A rendőrök a gépjárművezetőt megállították és igazoltatták. A járőrök megállapították, hogy a 42 éves sajópetri lakost a Miskolci Járásbíróság 2019. szeptember 2-ai jogerős végzésével a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt 200 ezer forint pénzbírsággal sújtotta és 1 év időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint a Miskolci Rendőrkapitányság 2019. június 27-én jogerőre emelkedett határozatával, engedély nélküli vezetés és más szabálysértések miatt 150 ezer forint pénzbírsággal büntette és 8 hónapra eltiltotta minden közúti jármű vezetésétől. A férfi a szabálysértés elkövetését a bíróságon beismerte, cselekedetével tisztában volt.

A járásbíróság a férfival szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt 15 nap szabálysértési elzárást szabott ki, illetve további 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is. A bíróság az elzárás végrehajtására egy hónap halasztást engedélyezett.

A végzés jogerős.