Jön a VIII. Országos Bírósági Sportnap – interjú Dr. Kahler Ilona Mártával

Helyi hírek

Már csak egy hét és kezdetét veszi a VIII. Országos Bírósági Sportnap – interjú Dr. Kahler Ilona Mártával, a Debreceni Törvényszék elnökével, aki egykor a rendezvénynek otthont adó Miskolci Egyetem hallgatója volt.

Kézenfekvő az első kérdés, hogyan emlékszik vissza a miskolci diákévekre és milyen szerepet játszott benne a sport?

Nagyon sok szép és kedves emlék köt Miskolchoz és az Egyetemvároshoz. Egyrészt magas szakmai színvonalú képzést kaptunk az Egyetemtől, másrészt – különösen kollégistaként-olyan páratlan közösségi élményekben volt részem az öt év alatt, amelyek felejthetetlenek.

Sport vonalon elsősorban lelkes szurkolóként számíthatott rám a futballcsapat. Ezt a formát a ránk váró sporteseményen is szeretném hozni.

Szívesen jártam kirándulni a környékben, a Bükk mesés vidékein, télen sokszor korcsolyáztunk. Ezeknek a programoknak elsősorban a közösségi lét volt a hangsúlyos része, nem kimondottan a sportérték.

Amikor megtudta, hogy alma matere ad otthont a Debreceni Törvényszék és a régió bíróságainak társszervezésében megrendezett sportnapoknak, mi volt az első gondolata?

A nosztalgikus elfogódottság mellett az volt az első gondolatom, hogy a hatalmas és szerteágazó szervezői munkát igénylő feladat megvalósítása jó helyre került. A nyertes bíróságok már sok szempontból megmutatták, hogy jó szervezők és remek együttműködésre képesek.

Az elnöki teendők mellett jut idő a sportolásra?

Mindenképp kell rá időt szakítani. Kislány koromtól 20 évig táncoltam, így a mozgás mindig része volt az életemnek. Az utóbbi években hetente kétszer legalább megyek uszodába. Az úszás átmozgat és kikapcsol, ami után testben is lélekben is összeszedettebbnek érzem magam.

Hogy állnak csapataink a felkészülésben? Számíthat a Debreceni Törvényszék szép eredményekre?

A Debreceni Törvényszék sportolói folyamatosan készülnek, így alappal bízhatunk szép eredményekben, mint az előző években is, akár csapatsportban, mint futball vagy kosárlabda, akár egyéni sportban, mint tenisz vagy sakk.
Ezzel együtt a legfontosabb, hogy együtt vagyunk és jól érezzük magunkat a fair play jegyében játszott játékok során.

Végezetül, milyen érzésekkel készül a Miskolcon megrendezett sportnapokra?

A szervezők hallatlan energiát fordítottak az elmúlt hónapokban a sportnap megszervezésére. Biztos vagyok benne, hogy a versenyszámok színvonalas lebonyolítása után mindenki megtalálja a maga számára legmegfelelőbb szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget. Csak rajtunk múlik, hogy jól érezzük magunkat!