Kamionban megbújt migránsokat találtak

Rendőrség

Tompánál tehergépjárművekben bújt el összesen hat illegális migráns. Mivel jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba, visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Tompa Közúti Határátkelőhelyen 2019. július 3-án 10 óra 45 perckor a rendőrök – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján – egy Szerbia irányából érkező kamion átvizsgálása során a jármű rakterében három külföldi férfit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

Rövid idővel később, 11 óra 30 perckor az egyenruhások – szintén a pénzügyőrök jelzésére – egy másik tehergépjárművet is átvizsgáltak, amelynek a rakterében újabb három – magát afgánnak valló – illegális migráns bújt el.

A csoportok tagjai jogellenesen próbáltak meg bejutni Magyarország területére. Mivel a migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

2

 

1