Ágyhoz kötött sértett kezéből lopott pénzt a hajdúböszörményi férfi

Helyi hírek

Kifosztás bűntette miatt emeltek vádat az ellen a férfi ellen, aki ismerősét keresve belépetta beteg asszony szobájába, és a kezében lévő pénzt elvette.

2018. június 1-jén a kora délutáni órákban a vádlott megjelent a sértett hajdúböszörményi házánál, mert az ott lakó egyik ismerősét akarta meglátogatni. A házban azonban egyedül a mozgásában teljes mértékben korlátozott, ágyhoz kötött asszony volt, aki pénzét számolta.

Ebben a pillanatban lépett be hozzá a vádlott, aki az ismerősét kereste, majd hirtelen odalépett az asszonyhoz és a kezéből kikapta a 100.000 forint összegű készpénzt, majd elfutott a lakásból.

A vádlott által a sértettnek okozott kár nem térült meg.

A sértett végtagjait amputálták, ezért állandó jelleggel ágyhoz kötött, erre tekintettel állapotánál, illetve fogyatékosságánál fogva védekezésre képtelennek tekintendő a Büntető Törvénykönyv szerint.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben 100.000 forint erejéig vagyonelkobzást rendeljen el.