Rendszeresen meglopta saját apját a hajdúnánási férfi

Rendőrség

A fiatal férfi munkahellyel, önálló jövedelemmel huzamosabb ideje nem rendelkezett, szüleivel él együtt.
2016. decembere és 2017. májusa között megélhetésének biztosítására, haszonszerzésre törekedve családi házukból édesapja távollétében több alkalommal lopott el műszaki cikket és egyéb értéktárgyakat, amelyeket pénzzé tett.

2016. decemberében a sértett átadta fiának a tulajdonát képező személygépkocsit azzal, hogy javíttassa meg, azonban a vádlott azt rövid időn belül Nyíregyházára vitte, ahol ismeretlen személynek eladta 100.000 forintért.

A hajdúnánási férfi édesapja előtt titokban tartotta az autó eladását, sőt még az értékesítést követően röviddel pénzt is kért apjától új lökhárító megvásárlására.

A vádlott 2017. májusában, miután a szülei elmentek dolgozni, a családi házból elvitt egy televíziót, egy fűnyírót, majd néhány nap elteltével egy villanymotoros terménydarálót, valamint több, disznóölésnél használatos tárgyat, amelyeket Hajdúnánáson értékesített és az abból befolyt pénzt felélte.

A hajdúnánási férfi a sértettnek összesen 912.500,- forint kárt okozott, mely jelentős részben megtérült a nyomozás során lefoglalás és visszaadás útján, valamint oly módon, hogy maga a vádlott vásárolta azokat vissza és adta át az édesapjának.

A vádlott az édesapja tulajdonát képező személygépkocsi forgalmi engedélyét is huzamosabb időn át eltitkolta a sértett előtt, majd 2017. június 6-án az édesapja nevére szóló rendőrségi idézést szabályszerűen átvette, de azt a sértettnek nem adta át, hanem a saját szobájában rejtegette.

A sértett feljelentésében kérte a fia megbüntetését, joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő, különös visszaeső vádlott ellen kisebb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette, sikkasztás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltás mellékbüntetés alkalmazását indítványozta.