Andy Vajna újabb jelentős lapokat venne meg

Ország

Az AVALUE Befektetési Kft. és a Lapcom Kiadó Zrt. összefonódásának médiaágazati engedélyezése is témája volt a Médiatanács július 25-i ülésének, derül ki annak napirendjéből.

A az AVALUE Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozik, míg a Lapcom adja ki a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet.

Amennyiben az üzlet összejönne, tovább bővülne a kormányközeli megyei lapok köre, amelyek közül tizenhármat a Mediaworks felvásárlásán keresztül megszerzett a Mészáros Lőrinchez kötődő Opimus Press.

Magyar Nemzet azt is írta: versenyjogi okai lehetnek annak, hogy nem Habony Árpád vagy Mészáros valamelyik cége, hanem egy viszonylag friss, az idén áprilisban alapított cég igyekszik megszerezni a Lapcomot.

Megkerestük a Médiatanácsot, hogy megtudjuk, mi volt az álláspontjuk a két cég “összefonódásáról” (ami feltételezhetően a megvásárlást jelenti), amint megérkezik a válaszuk, közöljük. Más forrásokból egyébként úgy értesültünk, egyelőre nincs aláírt megállapodás a két cég között, a Médiatanácstól előzetes véleményt kértek.