Lakossági fórumot rendeznek Hajdúszoboszlón a város településképi rendeletéről

Helyi hírek

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata ez évben elkészíti Hajdúszoboszló város Településképi arculati kézi könyvét, Településképi rendeletét.

Ezért a tervezés folyamatának megkezdéséről lakossági fórumot tartanak 2017. július 26-án 16.00 órakor a Hajdúszoboszlói Városháza 1. emeleti Bocskai termében, ahova várják a lakosság, a hajdúszoboszlói székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdasági szervezetek, egyházak és civil szervezetek, illetve a város területéhez kapcsolódóan működő szakmai érdekképviseleti szervezetek, észrevételeit, javaslatait.

A fórum témájáról bővebben lehet olvasni az “Előzetes Partnerségi Tájékoztató“-ban, amelyben a következő kérdésekre várnak elsősorban reagálást:

  • Mire büszke Ön Hajdúszoboszló város kapcsán? Kérem, nevezzen meg hagyományokat, természeti, táji értékeket, és egyéb olyan tényezőket, amitől a város szerethető!
  • Melyik a kedvenc tere, parkja, közterületi fája, fasora, köztéri szobra? A város régi és új épületei közül melyiket kedveli leginkább?
  • Szűkebb lakóhelyét illetően milyen kedvező településképi sajátosságokat emelne ki és milyen előírásokat javasol meghozni?
  • Melyek azok a dolgok, tendenciák, melyek városképi szempontból a leginkább zavaróak és további terjedésük Ön szerint nem kívánatos?
  • Mely területeken és hogyan kellene továbblépnünk, hogy a város szebb, vonzóbb és élhetőbb legyen?
  • Támogassa-e Ön szerint a város a tulajdonosokat a régi értékes épületek felújításában?

A kézikönyv és a településképi rendelet a város teljes közigazgatási területére készül. A tájékoztató megtekinthető a www.hajduszoboszlo.eu weboldalon.

Az önkormányzat várja az észrevételeket, javaslatokat a fenti témákban, melyek lényege az, hogy mit kellene legfőképpen megőrizni, mit pedig megváltoztatni a városban és mire kell helyezni a hangsúlyt a jövő formálása során.

A tervezési folyamat a későbbiekben is nyomon követhető és véleményezhető lesz a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 10/2017. (IV 20.) önkormányzati rendeletnek megfelelően.

Az észrevételek közlésére 2017. augusztus 4-ig van mód a Polgármesteri Hivatal “A” épület földszinti 24-es irodájában személyesen, postai úton Hajdúszoboszló város főépítészének címezve a 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. szám alatti címre vagy elektronikus úton a tokai-kiss.gabor@hajduszob.hu e-mail címre, Hajdúszoboszló város főépítészének címzett e-mail üzenet formájában.

hajduszoboszlo.eu