Urbán Flórián

“A nőknek a konyhában a helye” – Urbán Flórián megkapta a magáét ezért a kijelentésért

Bulvár

Alaposan kiverte a biztosítékot az újpesti szurkolóknál a csapat új logója. Urbán Flórián is dühös.

Van, aki vécédeszkához hasonlítja az Újpest új címerét, mások inkább húgycsőhöz. Ez utóbbi mellett állt ki Urbán Flórián, a csapat egykori legendás játékosa is.

Urbán a rangado.hu-nak előbb elpanaszolta, hogy a régi nagyokat már fel sem ismerik a biztonságiak, így sokan közülük már nem is járnak Újpest-meccsre. A jelenleg szabadúszó, amúgy edzőként dolgozó Urbán szerint ezen felül a klub legfontosabb részét, a szurkolókat sem tisztelik a vezetők.

Jó példa erre a címer is, ami szerinte is botrányosra sikeredett, és ennek apropóján a csapat ügyvezetőjét, Gyarmati Esztert pocskondiázta durván:

az ügyvezető asszony nagyon elvetette a sulykot. Mindig is mondtam, hogy a futballban nincs helye nőnek! A nőnek a konyhában a helye, mos, főz, takarít, semmi keresnivalója sincs a vezetői pozícióban. Pont az ilyen nevetséges és érthetetlen döntések miatt nem járnak az igazi drukkerek a meccsre, akik számára ez egy újabb tőrdöfés. A szurkoló egyet szeretne, ha fejlődni látná a csapatát és a klubot, hogy minél boldogabb és büszkébb legyen, a tradíciót pedig méltó módon ápolják

– zárta a tőle megszokott kritikus hangon a korábbi 40-szeres válogatott labdarúgó, Urbán Flórián.

Kormos Anett humorista, újságíró a Facebookon reagált, és tette nevetségessé Urbánt:

Mi nők olykor hajlandóak vagyunk zsigerből felháborodni, amikor egy férfi azt mondja: a nőnek a konyhába’ a helye. Őszintén szólva én nem értem ezt. Egyrészt vannak nők (és férfiak is), akiknek tényleg ott a helye, akik ott érzik jól magukat és oda is valók. Másrészt: az a férfi, aki így gondolkodik, olyan nőt érdemel, aki szintén így gondolkodik. Gondoljatok csak bele! Mit kezdene egy Urbán Flórián (és még sorolhatnám) egy olyan nővel, amelyik néha könyvtárba jár, ír, olvas és olykor összetett mondatokban kommunikál. Szegény csak zavarba jönne. Szerintem mindenkit a maga szintjén kell kezelni. Az ilyen férfiaknak egy hozzájuk passzoló nőt kívánok, hogy életük végéig az legyen a legnagyobb dilemmájuk: a csirkepaprikást nokedlivel vagy csigatésztával egyék

– utalt finoman a focista értelmi hiányosságaira Kormos.