Döglött borzot tettek a pártiroda elé

Ország

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Ficsór Gabriella vezette tanácsa 2017.04.20-án 10 órától a következő ügyet tárgyalja.

Az első fokon eljárt Miskolci Járásbíróság 2016 februárjában B. Bence vádlottat a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 180 óra közérdekű munkabüntetésre ítélte. A másodfokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 januárjában a vádlottat az ellene hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vád alól felmentette. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére felmentés miatt bűnösség megállapítása érdekében fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2014 októberében a vádlott és ismeretlen társa Miskolcon, az egyik pártiroda bejárata előtt parkoló, a párt tulajdonában lévő gépkocsi ablaktörlő lapátja alá helyezett egy papírlapot, melyen ráragasztott betűkből azt írták: „Így jár minden ávós”.

A betonlépcsőre pedig elhelyeztek egy részben kizsigerelt, megnyúzott borztetemet.

A tetem hulladéknak minősül, azaz, az egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére alkalmas. A vádlott az állati tetemet, mint hulladékot arra nem engedélyezett helyen rakta le. Első nyilvános ülés.