Öngyilkos internetes “játék” kergette halálba a 15 éves debreceni lányt?

Helyi hírek

Állítólag egy 15 éves debreceni lány édesanyja azzal kereste fel a Ripostot, hogy lánya a hírhedt Kék Bálna kihívás áldozata lett. Úgy gondolja, hogy lányát beszervezték egy szektába. Erre akkor jött rá, mikor tudomást szerzett erről a „játékról”. Viki az utóbbi időben bálnákat rajzolt, többször leírta a 666-t, vagyis a sátán számát.

A Kék Bálnában játékosok és mentorok, vagy más néven kalauzok vannak. A versenyzőnek ötven nap alatt ötven szintet kell teljesítenie, mégpedig úgy, hogy egyre keményebb feladatokat kell megoldania, és mindent rögzítenie kell videón.

Csak akkor tud szintet lépni, ha a felvételekkel be is bizonyította, hogy megtette, amit megkövetelt tőle a mentora. Ha a játékvezető úgy látja, hogy egy versenyző “sokra viheti”, a nyílt csoport vezetője meghívja egy zárt csoportba.

Az első napokban a jelentkezőnek “még csak” horrorfilmet kell néznie, vagy hajnalban kell felébrednie, esetleg lopnia kell egy boltból, de végül az egész arra megy ki, hogy a tini öngyilkosságot kövessen el.

Ha öngyilkos leszel, nyertél. Ha nem, mi majd segítünk”

– szól a mentorok jelmondata.

A gyászoló édesanya azt is elmondta, hogy megtalálta lánya Facebook-üzeneteit, amikben Viki kifejezte vonakodását. Nem akart öngyilkos lenni, félt felakasztani magát, azonban egy barátnője se beszélte le. Sőt, még el is búcsúztak tőle. Az anyuka arra is gyanakszik, hogy lánya halála után valaki feltörte a közösségi fiókját.