Őrizetben a 65 éves késelő

Rendőrség

A Hajdú-Bihar megyei nyomozók befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy 56 éves debreceni férfit.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Ferenc debreceni lakossal szemben. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2016. június 28-án 13 óra körül Debrecen külterületén található otthonában összeveszett a vele egy háztartásban élő sértettel. A vita hevében a gyanúsított kést vett magához, amellyel megszúrta a férfit. A mentőszolgálat munkatársai az 56 éves áldozat életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrök a 65 éves férfit a helyszínen elfogták, előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozóhatóság a debreceni lakost bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2016. június 30-án elrendelt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály a B. Ferenccel szemben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2017. február 16-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.