A DKV megfúrta, leállt a Debreceni Menetrend alkalmazás

Helyi hírek

A debreceni közlekedési társaság feljelentése miatt leállt a valós idejű útvonaltervezés a legnépszerűbb debreceni menetrend mobilalkalmazásban – írja a Járókelők blog.Az alkalmazást egy debreceni szoftverfejlesztő, Szincsák Tamás készítette.A menetrend ingyenesen letölthető Android telefonokra, a Google Play áruház nyilvános adatai szerint 50 és 100 ezer között van a telepítések száma.

Az alkalmazásban megjelentek a DKV valós idejű adatai, tehát a forgalmi változások, a járművek pozíciója, a késés mértéke, a járművek rendszáma, típusa, hogy alacsonypadlósak-e és így tovább.

A DKV Zrt. kifogásolta, hogy a Debreceni Menetrend alkalmazás az engedélyük nélkül újraközli az ő adataikat, és tiltott adatszerzésre hivatkozva feljelentést tettek. A fejlesztő elmagyarázta, hogy korábban már próbáltak kapcsolatba lépni a DKV-val együttműködést keresve, azonban válasz erre nem érkezett.

A DKV-nak is van menetrend alkalmazása DKV transIT néven Androidra és iOS-re, de a Google Play áruházban olvasható  felhasználói visszajelzések alapján a „hivatalos” appok nehezen kezelhetők