Erőszak, nemi erőszak

Belenyúlt a kislány bugyijába

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Margit vezette tanácsa 2016.12.13-án 10 órától a következő ügyet tárgyalja.Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 júliusában B. Sándor vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa 2005 őszétől 2013 októberéig élt élettársi kapcsolatban K. Ritával és annak 3 gyermekével előbb Miskolcon, majd Halmaj településen. A kapcsolatot kezdettől fogva a vádlott dominanciája jellemezte. Ha nem teljesültek a férfi elvárásai, az asszonnyal szemben verbális és fizikai erőszakot alkalmazott, míg a 3 gyermeknél elsődlegesen a verbális „terrort” alkalmazta. A legkisebb (2001-ben született kislány) gyermek azonban a vádlott „kedvence” volt, kezdettől fogva, vele kivételezett.

A vádlott ugyanakkor elvárta azt, hogy a kiskorú sértett őt megmasszírozza a hátán, derekán, lábán, figyelmen kívül hagyva a kislány ellenérzését. 2009-től fordult elő egyre gyakrabban, hogy számítógépezés közben ölébe ültette a sértettet, simogatta őt ruhán keresztül annak ellenére, hogy a kislány próbált elhúzódni, de nem tudott. 2012 márciusában a vádlott élettársa távollétét kihasználva az akkor 10. életévét betöltött sértettet a konyhabútorhoz szorította, akarata ellenére simogatta a ruhán keresztül, miközben dicsérte, hogy „milyen szép.”

A sértett kérte, hogy a férfi hagyja abba, de a vádlott még a kislány bugyijába is belenyúlt és tovább simogatta őt. A vádlott akkor hagyta abba cselekményét, amikor a sértett kiszabadult öleléséből és elszaladt. Másnap a sértett anyukája észlelte a sértett „furcsa viselkedését” és azt hogy ki van sírva a szeme. Az édesanya kérdésére a sértett öklendezve mondta el az előző nap történteket. Az asszony megdöbbenve a hallottakon, számon kérte a vádlottat, aki „falhoz vágta” a nőt és megfenyegette, ha bárkinek szólni mer, baja esik neki és a három gyermekének is. A vádlott ellen névtelen bejelentések alapján indult eljárás. Első nyilvános ülés.