Balogh Barnabás vezeti a Debreceni Karitatív Testületet

Újabb egy évig Balogh Barnabás vezeti a Debreceni Karitatív Testületet

Helyi hírek

A Debreceni Karitatív Testületben résztvevő 17 egyesület és szervezet mai ülésén újabb egy évre Balogh Barnabást, a Testület eddigi elnökét, a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkészi igazgatóját választotta elnökké.

A Testület minden képviselője támogatta szavazatával a régi-új vezetőt.

A Debreceni Karitatív Testület 2015. október 8-án alakult azzal a céllal, hogy a városi szintű karitatív szervezetek munkáját koordinálja. Azóta számtalan gyűjtést és segélyakciót szerveztek.

A Debreceni Karitatív Testület legújabb akciója, az adventi adománygyűjtés december 8-án kezdődik a Kossuth téren felállított Add tovább! házikóban. Az adventi időszakban hétköznap 16-19 óra között a tagszervezetek önkéntesei fogadják az adományokat, amelyeket majd karácsony előtt a debreceni rászoruló idősek és gyerekek között osztanak szét. A Testület az adománygyűjtő akció során minden szociálisan érzékeny, mások nehéz helyzetét átérző ember figyelmét arra kívánja felhívni, hogy tartósélelmiszer-adományokkal (száraztészta, liszt, cukor, étolaj, rizs, szaloncukor, kakaó, hús-, zöldség- és gyümölcskonzerv, édesség, stb.) segítsék a rászorulókat.