Leggazdagabb magyarok

Két debreceni is befért a 33 leggazdagabb magyar közé

Helyi hírek

Amerikai nagytestvére mintájára a magyar Forbes magazin is évről évre megjelenteti a 33 leggazdagabb magyar listáját.

Az élbolyban nem történt jelentős változás a leggazdagabb magyarok között tavalyhoz képest, a Forbes idei listáján 283,1 milliárd forintjával Csányi Sándor stabilan őrzi első helyét.

A lista második helyét 182,1 milliárdos vagyonával birtokolja Bige László, a péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa. A dobogó harmadik helyére került 176,1 milliárd forintra rúgó vagyonával Demján Sándor.

A leggazdagabbak között két debrecenhez köthető üzletembert is találunk.

Az előkelő 17. helyen, közvetlenül Simicska Lajos mögött áll Bárány László, akinek vagyonát 55,1 milliárdra becsüli a Forbes.

maxresdefault-21

Bárány László a Master Good cégcsoporttal tett szert jelentős bevételre, elsősorban baromfitenyésztéssel és -feldolgozással. A család cégei ugyan főleg Szabolcsban működnek, de a cégvezető Debrecenben végezte tanulmányait, és a mai napig itt élnek.

Bárány László arról is ismert, hogy Magyarországon az elsők között vezette be a Master Goodnál a négynapos munkahetet.

Szabó Miklós és családja 43,7 milliárdra becsült vagyonával a 22. helyig jutott a Forbes listáján, nem sokkal Andy Vajna mögött. A tulajdonában lévő Tranzit-Ker Zrt. és a Tranzit-Food Kft. víziszárnyas-tenyésztéssel és -kereskedelemmel foglalkozik, közel ezer embert foglalkoztat.

maxresdefault-20

Szabó Miklóst nemrégiben beválasztották a Debreceni Egyetem külsős, tanácsadó testületébe, a konzisztóriumba, fia, Szabó Ákos pedig a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja.

Szabó Miklós bőkezűen támogatja az egészségügyi intézményeket, a rászorulókat és a sportéletet, ezért 2012-ben Mecénás-díjjal tüntették ki, 2014-ben pedig Debrecen díszpolgára lett.