Élménykert program a Derecskei Gyümölcsösben

Helyi hírek

Évente kétszer különleges szemléletformáló családi programot rendez „Gyümölcsös Kalandok” néven a Debrecentől néhány kilométerre található Derecskei Gyümölcsös. Szeptember 24-25-én és október 1-2-án a látogatók nemcsak körbejárhatják a kertet, hanem játékos formában megismerhetik, hogyan lehet fenntartható, környezetbarát módon egészséges gyümölcsöt termeszteni.

Élménykert programjairól is ismert a Derecskei Gyümölcsös, ahol immár hagyományos módon megnyílnak a kapuk az érdeklődők előtt, hogy az őszi almaszüret varázsát átélhessék. A rendezvény célja, hogy a látogatók szakmai vezetéssel felfedezhessék őszi színben pompázó kertünket, a gyerekek játékokon keresztül tanuljanak a kert élővilágáról és a Felelős Kertművelés alapjairól.

Szabó Imre, a gyümölcsös alapítója több évtizedes gazdálkodói tapasztalata alapján úgy látja, hogy most mindennél fontosabb az élmény alapú tanulás, szemléletformálás. „Felelős Kertművelés programunkban a modern gazdálkodási gyakorlatok alkalmazása és a természetes élővilág megőrzése egyformán fontosak. Többek között a természeti értékek teszik lehetővé az egészséges gyümölcs fenntartható előállítását. Hiszünk benne, ha ezt mások is megértik, más szemmel néznek egy almára és jobban átérzik felelősségüket is, amire leginkább a gyerekeket szeretnénk megtanítani.”

Idén ősszel a Gyümölcskirályné, mint az egészség védnöke tesz látogatást a kertbe, aki különleges varázslatával sok vitamint varázsol a gyümöclsökbe. A varázslat hozzávalóit azonban a kalandoroknak kell összegyűjteniük, amihez új feladatokon és kihívásokon keresztül vezet az út.

Lesz Vojtina bábszínház zenés mesesátor, térségi kertművelési bemutató, az elmaradhatatlan felfedezésre csábító kerti játékok! A szabadtéri programok mellett kóstoló, vásár és ínyenc őszi fogások várják a kerti kalandorokat a Rózsakert Csárdában!

A Magyar Madártani Egyesület jóvoltából a kilátogatók madárgyűrűzést is láthatnak, illetve megismerkedhetnek a kert gazdag madárvilágával.

A traktorvontatású kisvonat utasai idén is élményekben gazdag, jó hangulatú napot tölthetnek Derecskei Gyümölcsöben.

A rendezvény díjmentes, de online regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: http://derecskeigyumolcsos.hu/gyumolcsos-kalandok-regisztracio

Dátum: 2016. szeptember 24-25 és október 1-2. 900 órától

Helyszín: Derecskei Gyümölcsös (Derecske, 47-es főút 18-as km, Rózsakert Csárda)

A rendezvény programjáról bővebb információ: http://derecskeigyumolcsos.hu/gyumolcsos-kalandok