Volt dolga a tűzoltóknak a viharos szerdán

Rendőrség

A rendkívüli időjárás is munkát adott tegnap a megye tűzoltóinak, köztük a debreceni hivatásos tűzoltóknak is. A nap folyamán a felgyülemlett csapadékvíz eltávolítása miatt az Erdész, Eper és Becsky utcákba riasztották őket. De nem csak a csapadékvíz adott munkát, hanem a kidőlő fák és leszakadó faágak is. Debrecenben, a Tank utcában egy kidőlt fa akadályozta a közúti forgalmat, a Varga utcában pedig egy parkoló autóra szakadt egy nagyméretű faág.

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói mindkét esetben kézi erővel távolították el a veszélyhelyzetet okozó növényt. Berettyóújfaluban, az Árpád utcában egy közel tíz méteres fa, parkolóba borult, ezért az autók nem tudtak onnan kiállni. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították és a forgalmi akadályt képező fát.

Hajdúböszörmény külterületén egy fűzfa dőlt a 35-ös főútra, így zárva el a fél úttestet. Hajdúsámson külterületén is az úttestre dőlt egy fa. A forgalmi akadályt képező növényeket a tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták és eltávolították az úttestről.