Papp László

Vízivás a DKV-n – megszólalt a polgármester

Helyi hírek

A nagy médiavisszhangot kiváltó vízivós botrány kapcsán Papp László, Debrecen polgármester közleményt adott ki.

A Debreceni Közlekedési Vállalat járműveken történő ital fogyasztásával kapcsolatos ellenőrzési és büntetési gyakorlatával kapcsolatban megérett a helyzet a szabályozás felülvizsgálatára.

Mindenekelőtt le kell szögezni: az hogy, nem lehet ételt és italt fogyasztani a járműveken, ez nem egy speciális debreceni szabályozás, hanem egyezik más magyarországi városok helyi közösségi közlekedési szabályaival. Ugyanakkor magam is abszurdnak tartom, hogy egy zárható kiszerelésű palackból miért ne lehetne inni egy járművön, amennyiben azt rendeltetésszerűen teszik, és nem okoz sérelmet más utasnak. Itt következik az, hogy egy szabályozást, legyen az bármennyire dilettáns, vagy az élettől elrugaszkodott, lehet rugalmasan és intelligensen alkalmazni. Sajnos ez nem így történt az utóbbi nagy visszhangot kiváltott esetben, és kifejezetten sajnálatos, hogy ez – bár az országban általános gyakorlatról van szó – pontosan Debrecent tünteti fel negatív színben.

Az eset ugyanakkor alkalmas arra, hogy felhívja a szabályozás abszurditására a figyelmet, így magam is arra biztatom a DKV-t, hogy gondolja újra ezen szabályozást és az utasok biztonságának figyelembe vétele mellett alakítsa ki az érintett terület szabályrendszerét úgy, hogy az a biztonság mellett életszerű és utasbarát legyen!

Debrecen, 2016. április 29.

Papp László
polgármester

Igyunk vizet a DKV-n! Jövő héten megmozdul Debrecen