Családi házba osontak be

Rendőrség
A rendőrök 2 órán belül azonosították és elfogták azt a két fiatalembert, akik a megalapozottan gyanú szerint betörtek egy családi házba Hajdúdorogon.

Egy férfi 2016. április 25-én 17 óra 48 perckor bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy sógornője Hajdúdorogon található családi házába ismeretlenek betörtek és értékek után kutattak a szobákban. A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították, hogy a betörők a családi ház mellékhelyiségének ablakán lévő szúnyoghálót kivágták, majd az ablakon keresztül bejutottak a házba. Az elkövetők a konyhában találtak egy perselyt, amit összetörtek és az abban talált pénzzel együtt a házból sietősen távoztak.

A Hajdúdorogi Rendőrőrs munkatársai a városban forró nyomon kezdték meg a széleskörű adatgyűjtést, majd a beszerzett információk alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az egyik feltételezett elkövető a sértett szomszédja. A rendőrök a 18 éves R. L.-t, majd később társát, egy 19 éves helyi lakost elfogták és a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a hajdúdorogi lakosokat gyanúsítottként kihallgatták. A rendőröknek L. K. kihallgatása során beismerő vallomást tett és további négy Hajdúdorogon elkövetett betörést is elismert.

A rendőrök L. K.-t bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására, míg társa az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottak ellen lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.