Megélénkült a belföldi turizmus Hajdú-Bihar megyében

Helyi hírek

Hajdú-Bihar megyében tavaly megélénkült a belföldi turizmus, a kereskedelmi szálláshelyeken több mint 456 ezer vendéget fogadtak, akik összesen 1,33 millió vendégéjszakát töltöttek el, a települési adatokat tekintve Hajdúszoboszló adja az összes megyei vendégforgalom 64 százalékát, Debrecen pedig csaknem 30 százalékát.

A térség idegenforgalmi helyzetét is értékelő megyei közgyűlés pénteki ülésén Pajna Zoltán közgyűlési elnök szerint ezekhez az eredményekhez hozzájárult a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány rendszere is.

A politikus szerint a turizmust támogatta a debreceni repülőtér forgalma is, a WizzAir menetrendszerű járataival Londonba, Eindhovenbe, Milánóba, Brüsszelbe, Párizsba és Malmöbe lehet közvetlenül eljutni a hajdú-bihari megyeszékhelyről, április 11-én pedig megérkezik a Lufthansa első München-Debrecen járata is.

A kereskedelmiek mellett más egyéb szálláshelyek eredményeit is tekintve, tavaly Hajdúszoboszló volt a legnépszerűbb Magyarország vidéki települései közül csaknem 330 ezer vendéggel. A fürdővárost 66 százalékban belföldi, 34 százalékban külföldi – főként lengyel, szlovák és román, illetve német, orosz és ukrán – vendégek keresték fel.