Megverték a pultost – bíróság elé állnak

Rendőrség
A derecskei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a négy gyanúsítottal szemben, akik egy helyi kocsmában garázdálkodtak.

Egy derecskei presszó tulajdonosa tett bejelentést 2015. augusztus 18-án 13 óra 54 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy négy vendég a kocsmában kiabál és a felszólítás ellenére sem hajlandóak távozni onnan. A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy egy nő és három helyi férfi szóváltásba keveredett a pultossal, akit azzal fenyegettek meg, hogy kirúgatják a munkahelyéről. Ezt követően megjelent a vendéglátóhely tulajdonosa is, aki felszólította a helyi lakosokat, hogy hagyják el a helyiséget. M. Tibor, R. Tamás és M. Lajos azonban ottmaradtak és a tulajdonost bántalmazták, M. Tiborné pedig a pultost arcon ütötte, majd távoztak a presszóból. A nyomozók a 36 éves, a 26 éves, a 21 éves férfiakat és a 41 éves nőt gyanúsítottként kihallgatták.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrs M. Tiborné ellen garázdaság vétség, M. Tibor, M. Lajos és R. Tamás ellen garázdaság vétség és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére megküldte.