Kiss Árpád Emlékkonferencia

Egyetem

Interdiszciplináris pedagógia és az oktatási rendszer újraformálása címmel tartanak szeptember 25-én és 26-án tanácskozást a DAB Székházban.

A Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézete a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottságával és a Magyar Pedagógiai Társasággal közösen kilencedik alkalommal rendezi meg a Kiss Árpád Emlékkonferenciát, tisztelegve a haza neveléstudomány legnagyobb alakja előtt.

– A kétévente megrendezett szakmai fórum idén az Interdiszciplináris pedagógia és az oktatási rendszer újraformálása címet kapta, a középpontban a közoktatás és a felsőoktatás kérdései állnak, hiszen mindkét terület számtalan változást élt meg az elmúlt években. Nagy hangsúlyt helyezünk a neveléstörténetre, de erőteljes irányvonal a digitális oktatás, mellyel két szekció is foglalkozik, illetve a tanárképzés is – tájékoztatott Buda András szervező, a Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézetének adjunktusa.

A kétnapos konferenciára nemcsak Magyarországról, de a határon túli felsőoktatási intézményekből is érkeznek előadók, a csaknem száz résztvevő hetven előadást tart majd Debrecenben. A konferencia szakmai anyaga kötetben és digitálisan jövő év tavaszán lesz elérhető.

A Kiss Árpád Emlékkonferencia programja itt érhető el.