Még 20 százalék a földutak aránya Debrecenben

Helyi hírek

A kertségi fejlesztési program keretében 206 millió forintot fordítanak az idén útfejlesztésre Debrecenben – közölte a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Papp László a munkák megkezdésének helyszínén, a Poroshát utcában tartott sajtótájékoztatón elmondta: a kertségi programban 800 millió forint önkormányzati forrás van arra, hogy a földutakat szilárd burkolatúvá tegyék, illetve korszerűsítsék az útburkolatot.

A város integrált településfejlesztési programja keretében pedig további évi 500 millió forint európai uniós forrást fordíthatnak útfejlesztésre Debrecenben.

Papp László az MTI érdeklődésére kitért arra, hogy jelenleg az önkormányzati belterületi utak húsz százalékának nincs burkolata a városban, de ez az arány lényegesen csökken a ciklus végéig tartó útfejlesztési program eredményeként.

Pósán László, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra: amikor a jelenlegi kormánypártok 1998-ban átvették a város vezetését, alapelvként határozták meg, hogy a fejlesztéseket a városközpontból kiindulva folyamatosan valósítják meg, és most értek el a kertségekig. Megemlítette, hogy a kormány adósságátvállalásával jelentős források szabadultak fel Debrecenben is, azokból most nagyarányú kertségi fejlesztéseket valósíthat meg az önkormányzat.