A polgármesterek és közbiztonsági referensek kaptak képzést

Helyi hírek

A Debreceni Járási Hivatalban, tegnapi napon tartott értekezletnek, a polgármesterek védelmi igazgatási tevékenységének, valamint a természeti és civilizációs katasztrófák veszélyhelyzet kezelési feladataira való felkészítés volt a fő célja.
Megyénkben az ez évi önkormányzati választásokon első alkalommal megválasztott polgármesterek, valamint a települési közbiztonsági referensek éves felkészítése valósult meg ezzel. A találkozón előadást tartott a megyei védelmi bizottság titkára, Farkas Zoltán alezredes, aki a védelmi igazgatás területi és helyi szintjének rendszeről, felépítéséről és feladatairól beszélt.

Ezt követően Bózsár Sándor tű. százados, titkárhelyettes, a jelenlévők katasztrófavédelmi feladatairól számolt be bővebben, különösen a rendkívüli téli időjárási helyzetek megszüntetése során. Végezetül, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei polgári védelmi főfelügyelője, Szabó Imre tű.alezredes, a megye veszélyeztetettségét, a katasztrófavédelmi szervek tevékenységét mutatta be a felkészülés, a védekezés és a helyreállítás időszakában.

Kelemen-Madai Petra tű.hdgy.